top of page

Hoe opnieuw inloggen zonder telkens mijn e-mail en paswoord in te typen?

We hebben ondertussen allemaal veel accounts op veel verschillende websites en het kan dus moeilijk zijn om al die wachtwoorden te onthouden. Door je browser in te stellen om je wachtwoord te onthouden, kan je tijd besparen bij het loggen: je browser vult dan alle vakken voor jou in en je moet alleen nog 'enter' aanklikken. 


Als je browsers gesynchroniseerd zijn tussen twee computers of een computer en een tablet of smartphone, hoef je zelfs die inloggegevens niet meer in te vuillen als je verandert van apparaat.


Tip: zet die mogelijkheid van je browser enkel aan op computers die je zelf beheert.


Hoe je je inloggegevens laat onthouden, hangt af van de browser die je gebruikt. Zoek in deze lijst en probeer het uit. Het is handig zowel voor de site van de Prince-Academie als voor de moedersite www.ovdp.net


Mozilla Firefox

 1. Klik op het Firefox-menu in de rechterbovenhoek van het scherm op de het ikoon met de 3 platte streepjes, selecteer dan "Settings" of  "Opties".

 2. Klik op de tab Privacy en beveiliging en onder de rubriek Logins en wachtwoorden  selecteer dan 'Vragen voor opslaan van aanmeldingen en wachtwoorden'.

 3. Ga naar een website waarvan je je gebruikersnaam/mailadres en wachtwoordgegevens wil opslaan. Vul het in en log in. Firefox zal een boodschap tonen om het wachtwoord te onthouden. Klik op 'Wachtwoord onthouden'.


Google Chrome

 1. Standaard biedt Chrome aan om je wachtwoord op te slaan. Je kunt deze optie op elk gewenst moment in- of uitschakelen.

 2. Open Chrome, klik rechtsboven op Profiel (ikoontje van een account) en dan op Wachtwoorden (ikoontje van en sleutel).

 3. Schakel de optie in: Aanbieden om wachtwoorden op te slaan.

 4. Als je ook nog sneller wil inloggen, kan je ook de 2e optie aanzetten:  Automatisch inloggen. Dan hoef je  zelfs je inloggegevens niet meer te bevestigen.


Microsoft Internet Explorer

 1. Klik op het pictogram 'Instellingen', dat lijkt op een tandwiel, en selecteer 'Internetopties'.

 2. Klik op het tabblad "Inhoud" en selecteer "Instellingen" onder het gedeelte Automatisch aanvullen.

 3. Schakel het selectievakje "Gebruikersnamen en wachtwoorden op formulieren" in. Als je wil dat Internet Explorer je vraagt voordat je wachtwoordgegevens opgeslagen worden, selecteer je 'Vraag me voordat u wachtwoorden opslaat'.

 4. Sluit de openstaande vensters door op OK te drukken. 


Apple Safari

 1. Klik op het menu "Safari" en selecteer "Voorkeuren".

 2. Klik op 'Automatisch aanvullen' en selecteer 'Gebruikersnamen en wachtwoorden'.

 3. Sla uw voorkeuren op. Wanneer u inloggegevens op een website invult, vraagt Safari u om uw wachtwoordgegevens op te slaan.

Keuzemenu login.jpg
bottom of page